|
|
|
... elkészíthető, gyakran túlfőzve, nem megfelelően fűszerezve kerül tálalásra. Kis odafigyeléssel azonban ez a csodálatos zöldségféle igazi kedvenc lehet a konyhában!
A vadon termő brokkolit már az ókori rómaiak is fogyasztották, mégis századok teltek el, míg az európai konyhaművészetben, később pedig mind szélesebb társadalmi rétegek asztalain világszerte megjelent. Euró... |
2024-02-15 19:29:45 |
|
|
|
|
|
|
... a vas hiánya vérszegénység kialakulásához vezethet.
Ha kevesebb tejterméket fogyasztunk, akkor még kalciumhiány is létrejöhet, de ezt a tápanyagot pótolhatjuk, ha elegendő brokkolit, spenótot és más zöld leveles zöldségeket fogyasztunk.
Elképzelhető, hogy omega-3 zsírsavakból se viszünk be eleget, pedig ezek a tápanyagok elengedhetetlenek az agy és a szív egé... |
|
2024-01-23 19:38:00 |
|
|
|
|
|
|
A brokkoli nemcsak az agyban zajló öregedési folyamatokat lassítja, hanem a testben végbemenő öregedési folyamatokat is, merthogy az egyik olyan zöldség, amely olyan antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek lassítják a sejtek elöregedését.
A brokkoli tehát jó h... |
2024-01-11 22:53:36 |
|
|
|
|
|
|
... ebben a vonatkozásban. Ez a közkedvelt zöldség egy kiemelkedő antioxidánst, a likopint tartalmazza, amely szintén nagyon hatékonyan küzd az öregedési folyamatokkal szemben.
A brokkolit is érdemes fogyasztani, hiszen tele van értékes vegyülettel, például szulforafánnal, ami a rákos betegségekkel szemben védelmezi a sejteket. A brokkoli emellett gazdag forrása a karotinoi... |
|
2023-12-17 21:36:26 |
|
|
|
|
|
|
... vizsgálati eredmények ígéretesnek bizonyulnak, mivel az indol-3-karbinol csökkentheti a női daganatok kialakulásának az esélyét. Azonban mielőtt bárki ebből a célból kezdené fogyasztani a brokkolit vagy a brokkolikapszulát, mindenképpen egyeztessen a kezelőorvosával.
A brokkoli egy másik tápanyagnak is gazdag tárháza, ez pedig nem más, mint a kén. A kénnek nagy szerepe ... |
|
2023-11-29 11:49:21 |
|
|
|
|
|
|
... tejtermékek, a gombák, a halak, a halolaj és a tojássárgája.
Nagyon lényeges, hogy az étrendünk kalciumban gazdag ételeket is tartalmazzon, például tejet, joghurtot, sajtot, fügét, brokkolit, zöld leveles zöldségeket, mandulát.
Az is fontos, hogy amikor odakint jó idő van, akkor napfénnyel is töltekezzünk, hiszen ez is fokozza a szervezetben a D-vitamin-terme... |
2023-11-17 21:34:13 |
|
|
|
|
|
|
Vitathatatlan, hogy a zöld zöldségek mennyire pozitívan hatnak az egészségünkre. Ha össze kell hasonlítani például a paradicsomot vagy a brokkolit, akkor ez utóbbi toronymagasan nyerhet, hiszen jóval több, a szervezet számára nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmaz. Mutatjuk is, hogy miért is részesítsük előnyben a zöld zöldségeket és miért fogyasszuk azokat rendszeresen, akár napont... |
2023-11-15 22:10:27 |
|
|
|
|
|
|
... mivel dehidratáló italként működnek, és tovább növelik a test dehidratált állapotát.
Ne együnk ilyenkor fokozott gázképződést okozó zöldségeket sem, például babot, káposztát, brokkolit, ugyanis nemcsak puffadást, hanem más emésztési zavarokat is okozhatnak.
A fűszeres ételeket is iktassuk ki az étrendünkből néhány napig, mivel irritálhatják az emésztőrendszer... |
2023-11-11 23:10:46 |
|
|
|
|
|
|
... meg?
Brokkoli
A brokkoli pignint tartalmaz, amely védi a hasnyálmirigy szövetét a patogén hatásoktól. A maximális tápanyagtartalom érdekében próbálja meg nyersen vagy enyhén párolva fogyasztani a brokkolit.
Spenót
A spenót kiváló választás a hasnyálmirigy egészségének megőrzéséhez. A Journal of the National Cancer Institute című folyóira... |
2023-08-22 06:34:43 |
|
|
|
|
|
|
Miért együnk brokkolit, zellert, salátát, azaz zöld leveles zöldségeket?
A zöldségek táborát színesítik a zöld leveles zöldségek. Az emberek már hosszú idők óta rendszeresen fogyasztják ezeket a zöldségeket, mivel nagyon egészségesek. A táplálkozási előnyeik is kiemelkedőek, mert nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat, illetve alacsony a zsírtartal... |
2023-04-07 19:52:53 |
|
|
|
|